Tijdens de behandelingen stabiliseert, vermindert of herstelt de fysiotherapeut de functiestoornis of de gevolgen daarvan. Dit doen we enerzijds door het toepassen van diverse passieve behandelmethoden, maar vaak kiezen we ook voor een actieve aanpak.
Door deze passieve behandelmethoden, zoals massage en manuele technieken wordt de voorwaarde geschapen om weer verantwoord en gezond te kunnen bewegen.

Daarnaast proberen we patiënten er bewust van te maken dat ze zelf al veel aan hun klachten kunnen doen en dat ook een preventieve aanpak helpt.
Zodoende is een actieve aanpak tegenwoordig onmisbaar in de fysiotherapie, waardoor meestal een sneller herstel bereikt wordt. Zo kunnen niet alleen bestaande klachten verholpen worden, maar leren we mensen ook preventief aan hun klachten te werken.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en gesteldheid, stellen we dan ook een individueel behandelprogramma op, met de voor u meest geschikte behandelwijze(n). Het kan dus zo zijn dat uw buurman voor dezelfde klacht een andere behandeling krijgt.


Volgende Pagina