De HAND is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten en lief te hebben. We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen.
Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf.

De hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen en dat kan behoorlijk belemmeren bij het dagelijks handelen.

Een handtherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut of ergotherapeut, die een aparte opleiding hiervoor heeft gevolgd en zich helemaal heeft toegelegd op de behandeling van hand, pols en arm. De Handtherapeut verzorgd het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep) behandelen.
Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies worden afgestemd op uw klachten en beperkingen.

Vooral na een operatie is de Handtherapie vaak een intensief en langdurig traject, waarbij uw medewerking en inzet van groot belang is. De handtherapeut streeft naar een efficiënte en optimale aanpak, maar uw motivatie om thuis te werken aan uw herstel is net zo belangrijk.
Het is dan ook van heel groot beland, dat u de voorgeschreven oefeningen en adviezen thuis nauwkeurig opvolgt.
Het streven is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren.

De handtherapeut, in ons team Sonny Janssen, werkt nauw samen met huisartsen, handchirurgen, plastische chirurgen en overige medisch specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel.


Vorige Pagina
Volgende Pagina